Historiske forhandlinger mellem Kina og Taiwan

Repræsentanter for Kina og Taiwan skal mødes på det hidtil højeste diplomatiske niveau, siden Taiwan løsrev sig fra Kina i 1949. Parterne vil dog ikke drøfte "sensitive politiske spørgsmål".

Minister Wang Yu-chi, som tager sig af Taiwans relationer til Kina, skal mødes med Kinas ansvarlige minister for Taiwan, Zhang Zhijun.

Kinas præsident, Xi Jinping, sagde i oktober sidste år, at en politisk løsning på Taiwan-spørgsmålet ikke kan udsættes i det uendelige.

Taiwans præsident, Ma Ying-jeou, konstaterede blot som svar, at østaten kun ønsker at diskutere kommercielle spørgsmål med Kina, som trods de politiske uoverensstemmelser er Taiwans vigtigste handelspartner.

Kina anser stadig Taiwan for at være en oprørsk provins, og Beijing har aldrig afvist, at det med magt vil tvinge øen ind under kinesisk kontrol.

De historiske drøftelser, der vil finde sted i dagene fra 11. februar til 14. februar, kan markere et stort skridt fremad mod en dialog, som rækker ud over økonomi og handel.

Trods de tætte økonomiske forbindelser mellem Kina og Taiwan, så forbliver Taiwan, der støttes militært og økonomisk af USA, kilde til en potentiel væbnet konflikt.

Taiwan har meget høj prioritet for det kinesiske kommunistparti, som investerer milliarder i en modernisering af landets militær.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip