Historiske Ronaldo redder Portugal i vild målfest

22/06/2016

Cristiano Ronaldo skrev mere fodboldhistorie og afværgede en katastrofe, da Portugal og Ungarn onsdag aften leverede en målfest af dimensioner i Lyon.

I et kaos af chancer sluttede kampen 3-3, og det betyder, at Ungarn vinder gruppen, men også at Portugal er videre til ottendedelsfinalerne som en af de fire bedste treere.

Og det kan Portugal ikke mindst takke Ronaldo for.

Tre gange var Portugal bagud, og et nederlag ville have sendt Real Madrid-stjernens mandskab ud af turneringen, men med to mål og en assist vendte han udviklingen.

Det ene mål scorede han med hælen.

Ungarn var på forhånd sikret videre adgang - og Ungarns landstræner, tyskeren Bernd Storck, havde foretaget fem ændringer i startopstillingen i forhold til den afgørende 1-1-kamp mod Island.

Portugal startede nervøst, mens Ungarn satsede på kontra, og det havde ikke umiddelbart nogen pyntende effekt på Portugals spil, at landstræner Fernando Santos var vendt tilbage til en 4-4-2 med diamantformation på midten.

Hans hold havde ikke produceret andet end en håndfuld hjørnespark, da den 37-årige midtbanespiller Zoltan Gera med en fortid i engelsk fodbold indledte festen. Han tæmmede en nedfaldsbold efter hjørnespark og flugtede den fladt i nettet fra omkring 20 meter.

Et par minutter før pausen vågnede Ronaldo af dvalen og fandt Nani i dybden. Nani afsluttede første gang og udlignede til 1-1.

Efter pausen gik målfesten amok.

Ungarn kom på 2-1, da et frispark fra Balazs Dzsudzsak blev rettet af og snød Rui Patrício i Portugals mål.

Tre minutter senere, i det 50. minut, udlignede Ronaldo så med sit drømmemål, da han satte hælen på et indlæg fra højre til 2-2.

Blot fem minutter holdt den stilling, indtil Balazs Dzsudzsak igen var heldig og fik sit skud rettet af til ungarsk føring 3-2.

Ronaldo var også manden bag målet til 3-3, da han med et karakteristisk hovedstød stangede udligningen ind bag Gabor Kiraly med de grå joggingbukser i Ungarns mål i det 62. minut.

To minutter senere ramte Ungarn stolpen.

Portugal jagtede fortsat sejren, som ville sende holdet op på førstepladsen i gruppen, men den kom ikke, og med Islands sene sejr slutter Portugal på tredjepladsen i gruppen.

Som gruppevinder skal Ungarn møde nummer to fra gruppe E i ottendedelsfinalen.

Med sin tilstedeværelse i kampen skrev Ronaldo sig i historiebøgerne som den første spiller til at nå 17 kampe ved en EM-slutrunde, han udbyggede den portugisiske landskamprekord til 129, og han blev med sine mål den første spiller til at score ved fire EM-slutrunder i træk.