Hitsangerinde dropper musiktjenester

Fredag bliver det tredje album fra den britiske soulsanger Adele frigivet, men sangene vil ikke være tilgængelige for de mange millioner abonnenter på populære streamingtjenester som Spotify og Apple Music.

Kun den første single, "Hello", fra albummet "25" vil kunne streames, skriver flere nyhedsbureauer.

- Vi elsker og respekterer Adele på samme måde som hendes 24 millioner fans på Spotify. Vi håber, at hun vil give disse fans mulighed for at nyde "25" på Spotify på samme måde som "19" og "21" (Adeles tidligere album, red.), meddeler selskabet ifølge Reuters.

Forbrugere verden over har taget streamningtjenesterne til sig. Her kan man mod en månedlig betaling lytte til musik i ubegrænsede mængder fra et enormt udvalg af kunstnere.

Nogle tjenester tilbyder også gratis adgang til deres musikkatalog til gengæld for, at kunderne lytter til reklamer mellem sangene.

Mange musikere bryder sig ikke om den nye måde at distribuere musik på, og Adele vil ikke være den første store musiker til at afvise streaming af sine sange.

Problemet er penge.

I 2014 forlangte den amerikanske megastjerne Taylor Swift sin musik fjernet fra Spotify i protest mod dens reklamefinansierede ordning med gratis musik, som ifølge Swift ramte hendes indtjening.

Salget af album er styrtdykket efter fremkomsten af streaming, og mange populære kunstnere oplever, at betalingen fra den slags tjenester kun udgør en brøkdel af det beløb, som salg af album kunne generere.

Adeles tredje album er hendes første i næsten fem år. Det ventes at blive en af årets mest populære. I musikbranchen tales der om muligheden for en ny salgsrekord på op til 2,5 millioner albums den første uge.

Pladeselskabet begyndte at slå på reklametrommerne i oktober med offentliggørelsen af en video til singlen "Hello". Til og med torsdag er den streamet 156 millioner gange på Spotify.

Den 27-årige brite med den enestående stemme kan også glæde sig over, at anmelderne har modtaget "25" positivt.

Herhjemme giver Politiken albummet fire ud af seks stjerner i fredagens avis.

- Adele gransker afstanden i kærligheden med stor skønhed, hedder det om dette århundredes bedst sælgende sangerinde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip