Hiv-positiv mand betalt 30 kroner for sex med små piger

En BBC-journalist har skrevet en chokerende beretning om sit møde med manden Eric Aniva i det afrikanske land Malawi.

Eric er en såkaldt “hyæne”, som ifølge lokale traditioner har til opgave at rense andre mennesker ved at have sex med dem. Det skriver BBC

Hvis en mand dør, har en kone således pligt til at have sex med Eric, inden hun kan begrave sin afdøde mand. Hvis en kvinde får en abort eller netop har fået sin første menstruation, skal de ligeledes have sex med hyænen i en periode, der kan vare op mod tre dage. Hvis kvinderne modsætter sig handlingen, vil de og deres familie blive forbandet eller anset for at være en fare for lokalsamfundet i Nsanje, hvor Eric praktiserer.

- De fleste af dem, jeg har haft sex med, er piger i skolealderen. Nogle piger er 12 eller 13 år, men jeg foretrækker, hvis de er ældre. Allesammen finder nydelse i at have mig som deres hyæne. De virker stolte og fortæller andre mennesker, at den her mand er en rigtig mand, der kan tilfredsstille kvinder, siger Eric Aniva om sig selv og sit foretagende.

Eric er ikke den eneste hyæne i sit område, og typisk tjener de mellem 30 og 50 kroner per gang, de “behandler folk”.

Eric Aniva afslører tilmed i interviewet, at han har hiv, ligesom FN skønner, at hver 10. i Malawi har. Læs hele interviewet her.

Læs også: Forskning: Verden mangler mange penge til hiv-bekæmpelse

Ifølge lokale traditioner bør Hyænen leve op til visse moralske standarder og bør ikke have hiv, som Eric Aniva har. Han har ifølge egen optælling haft sex med over hundrede kvinder gennem årene.

I andre afrikanske lande, herunder Sydafrika, har lignende ritualer en skadeligt virkning på hiv-smittes udbredelse. Her prædiker lokale heksedoktorer, at mænd med hiv eller aids kan slippe af med sygdommen, hvis de har sex med en jomfru – gerne så unge som muligt, hvorfor der er set tilfælde af voksne mænd, der har sex med spædbørn.

I Malawi er kulturen omkring “hyæner” noget anderledes, omend ikke bedre eller godt nyt for bekæmpelsen af hiv og aids.

Læs også: Mand med aggressiv form for leukæmi indsprøjtet med HIV

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip