Hizbollah garanterer sejr over islamister i Syrien

Hizbollahs øverste leder, Hassan Nasrallah, kalder det et spørgsmål om tid, før den libanesiske gruppe har besejret alle "ekstremister" i nabolandet Syrien.

Hizbollah kæmper på præsident Bashar al-Assads side i den blodige konflikt mellem styret og forskellige oprørsfraktioner.

- Vi kommer til at vinde den kamp, om gud vil, siger Nasrallah.

Den libanesiske gruppe med rødder i shiaislam har længe udkæmpet slag for det syriske styre mod blandt andre sunnimuslimske islamister - mange af dem udlændinge - der forsøger at vælte Bashar al-Assad.

- Det er et spørgsmål om tid, siger Hassan Nasrallah om Hizbollahs sejr.

Ifølge en britisk baseret aktivistgruppe Syriens Observatorium for Menneskerettigheder har den libanesiske gruppe mistet flere hundrede soldater under krigshandlinger i Syrien.

Gruppens indblanding i den syriske konflikt er et ømtåleligt emne i Libanon, hvor befolkningen ligesom i Syrien udgøres af blandt andre shia- og sunnimuslimer.

Mens de to grupper er nogenlunde lige store i Libanon, udgør sunnier en klar majoritet i Syrien. Styret i Syrien er imidlertid alawitisk, som er en gren af shiaislam.

Flere af Hizbollahs tilholdssteder i Beirut har været udsat for angreb på grund af gruppens involvering i den syriske krig.

Hizbollah er også et politisk parti i Libanon.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip