Hizbollahs militære topfigur død: Meldes dræbt af Israel

Mustafa Badreddine, en af Hizbollahs militære topfigurer, er død. Det oplyser det libanesiske parti og paramilitære organisation i en meddelelse ifølge Reuters.

- Han tog del i de fleste af den islamiske modstandsbevægelses operationer siden 1982, skriver Hizbollah og beskriver Badreddine som "den store jihadist-leder"

Ifølge flere arabiske medier er Badreddine blevet dræbt i et israelsk luftangreb nær Damaskus' internationale lufthavn i Syrien.

Hizbollah oplyser dog selv, at han blev dræbt tirsdag i denne uge i grænseområdet mellem Libanon og Syrien.

Mustafa Badreddine menes at have været næstkommanderende i Hizbollah efter organisationens leder, Hassan Nasrallah. Derudover er han svoger til den afdøde tidligere Hizbollah-kommandør Imad Moughniyah.

Badreddine er tidligere blevet dømt til døden i Kuwait i forbindelse med bombningerne af blandt andet den amerikanske og franske ambassade i Kuwait i 1983. Han undslap fængslet i forbindelse med den første golfkrig.

Han blev desuden i 2005 sat i forbindelse med drabet på Libanons tidligere premierminister Rafik Hariri.

Israels hær har endnu ikke kommenteret forlydenderne om, at det skulle have været den, der har dræbt den 55-årige Hizbollah-leder.

Den shiamuslimske bevægelse er støttet af Iran, som er en af Israels ærkefjender i Mellemøsten. Hizbollah er også kendt for at støtte den syriske præsident, Bashar al-Assad.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip