“Hjælp, mit barn har drukket gift” - Se, hvorfor Kirsten får daglige opkald fra panikslagne forældre

Skrevet af Ronja Ryde

23/09/2014

Mest læste i dag

Kirsten Skjøt Andreasen fra Aarhus har haft sit fastnetnummer siden 1986 - længe før, numrene fik sat to ekstra cifre på.

Kirsten elsker sit telefonnummer, for det er nemt at huske. Alle hendes bekendte kan det uden ad. “Kirsten? så skal du ringe til det her nummer”, siger de.

LÆS OGSÅ: Sindssygt held: Her snyder cyklist døden - to gange

Men de sidste par år er der kommet knas på linjen - og knas i Kirstens glimrende forhold til sit fastnetnummer.

Mindst en gang om dagen - og ofte rigtig mange gange - er der en panisk mor, som ringer til Kirsten.

“Hjælp, min søn har drukket rengøringsmiddel. Hvad skal jeg gøre,” kan de for eksempel finde på at spørge.

LÆS OGSÅ: En almindelig bums? Nej, du vil ikke vide, hvad denne soldat har under huden

Og hun ved ikke, hvad hun skal svare, for aarhusianske Kirsten er ikke læge, og har aldrig været det.

De første par gange undrede hun sig. “Hvorfor ringer du til mig? Hvem har givet dig mit nummer,” spurgte hun de grædende mødre.

Det viste sig, at Kirsten Skjøt Andreasens nummer, lige bortset fra ét ciffer, er præcis det samme som nummeret til Giftlinjen på Bispebjerg Hospital. Nummeret, man ringer til, hvis man tror, man er blevet forgiftet, og skal bruge et akut råd.

LÆS OGSÅ: Kvinde bruger 115.000 kroner på et tredje bryst

- Det kan være alt muligt forskelligt giftrelateret. Nogle er helt i panik og tror, deres børn er ved at dø. Men en gang var der omkring fem forældre på en dag, som ringede, fordi deres børn havde spist en masse hyldebær, fortæller hun.

Når det bare handler om noget så uskyldigt som hyldebær, vælger Kirsten Skjøt Andreasen at fortælle dem, at hyldebær efter hendes bedste overevisning ikke er giftige.

- Men når det er noget mere alvorligt, så tør jeg altså ikke giv dem råd. Så sender jeg dem videre med det rigtige nummer.

Faktisk er det ikke kun forældre, der gang på gang ringer til Kirsten, når de søger Giftlinjen. Ofte er det også læger, som skal bruge et “gift-råd”.

LÆS OGSÅ: Kvinde bruger 115.000 kroner på et tredje bryst

- Når det er en eller anden lidt arrogant læge, kan jeg godt komme med en lidt spids kommentar. Så siger jeg, at de vist trænger til at få pudset brillerne, siger Kirsten Skøtt Andreasen.

Her på Dagens.dk er vi ingen undtagelse. For da vi i søndags skrev en artikel om indånding af salmiakspiritus, havde vi åbenbart heller ikke fået pudset pc-skærmen, og ringede til Kirsten for at bede om en ekspertudtalelse.

Hun har overvejet at skille sig af med sit nummer, men det er lettere sagt end gjort.

- Alle kender jo mit nummer, jeg har haft det i 28 år. Men jeg har overvejet at sætte det tl salg - så kan jeg måske få lidt tilbage for besværet og de gode råd, griner Kirsten Skjøt Andreasen.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Kvinde bygger fantastisk lille hus for kun 66.000 kroner

Ud over Giftlinjens fejlopkald får Kirsten også en hel del henvendelser beregnet til en lokal bank, som også har et meget lignende nummer. Dér er den aarhusianske kvinde dog ikke helt så tilbageholdende, som hun er, når det handler om forgiftede børn.

- Jeg er altid god for at give et overtræk. Det er da sjovere at shoppe, hvis man har penge til det, siger Kirsten Skjøt Andreasen.