Hjælp Voldsofre: Peberspray kan få indbrud til at løbe løbsk

Hvis der er en risiko for, at beboerne i det hus, tyvene er ved at bryde ind i, er bevæbnet med en peberspray, vil tyvene sørge for at sikre sig, at de kan forsvare sig selv.

Derfor kan indbrud ende med at blive mere alvorlige, hvis pebersprays bliver lovlige, lyder det fra Foreningen Hjælp Voldsofre.

- Hvis tyvene ved, at folk har en peberspray, tager de deres forholdsregler. Så kan det udvikle sig til noget, vi slet ikke vil have, siger formand Henning Wollsen.

Venstres integrationsordfører og medlem af retsudvalget, Inger Støjberg, har ellers argumenteret for, at det burde være lovligt at have en peberspray liggende derhjemme.

En peberspray på natbordet er et helt rimeligt middel til selvforsvar, lød det i Politiken, hvis kriminelle skulle trænge ind i boligen.

- Det kan være, at du kan jage tyveknægten væk med en peberspray, siger Henning Wollsen.

- Det kan også være, at der sker lige det modsatte, og det ender med drab, siger han.

Både Socialdemokraterne og SF er modstandere af forslaget, men hvis flertallet skifter efter næste folketingsvalg, kan forslaget blive virkelighed.

Dansk Folkeparti vil nemlig gøre det helt lovligt at have en peberspray i lommen, når man går ud, mens De Konservative er klar til at se på at gøre peberspray lovligt - så længe det kun er i hjemmet.

Men Foreningen Hjælp Voldsofre, der er en forening af frivillige, der hjælper voldsofre, efterlyser i stedet flere ressourcer til at opklare indbrud.

- Jeg er bange for, at vi er i gang med at opruste i stedet for at løse problemet, siger Henning Wollsen.

/ritzau/

Dagens Gossip