Hjælpsom østjyde tiltalt for menneskesmugling

Anklagemyndigheden har besluttet at retsforfølge en 41-årig østjyde, der under det store rykind af migranter og flygtninge i september transporterede fem afghanske statsborgere fra Flensborg til Grenaa.

Fra den østjyske havn ville de fem afghanere videre med færgen til Sverige, hvor de ville søge om asyl.

Danskeren er nu blevet tiltalt for overtrædelse af udlændingeloven, der handler om at hjælpe udlændinge ulovligt rundt i landet, bekræfter vicestatsadvokat Jakob Berger Nielsen.

Han understreger, at anklagemyndigheden på grund af særlige omstændigheder går efter at få manden idømt en bøde.

- Der var en helt særlig situation i begyndelsen af september, hvor udlændinge væltede ind over grænsen. Set lyset af de særlige omstændigheder har vi besluttet at indbringe sagen for retten med påstand om bøde.

- Normalt vil vi i den her slags sager kræve en fængselsstraf, siger han til Ritzau.

Også andre danskere valgte at trodse loven og transportere flygtninge og migranter. Den tidligere formand for Børnerådet Lisbeth Zorning Andersen blev efterfølgende sigtet for menneskesmugling af politiet.

Sagerne om de hjælpsomme danskere gav anledning til en debat om, hvorvidt politiet burde vende det blinde øje til lovovertrædelserne.

Om anklagemyndighedens beslutning om at rejse tiltale mod den 41-årige østjyde i sagen fra Grenaa siger vicestatsadvokat Jakob Berger Nielsen:

- Vi synes, det er rigtigst at lade domstolene afgøre sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip