Hjem på Sydsjælland er hårdest ramt af tvangsauktioner

Skrevet af admin

06/08/2015

Dagens topnyheder

I Region Sjælland er der over tre gange så mange familier som i Region Hovedstaden, som må give fortabt på finanserne og gå fra hus og hjem.

Det viser en opgørelse over tvangsauktioner fra første halvår af 2015 fra Danmarks Statistik.

Region Hovedstaden har i 2015 indtil videre haft 212 tvangsauktioner, mens Region Sjælland har haft 528.

- Region Sjælland omfatter nogle områder, hvor boligpriserne ikke har det godt - særligt sydpå og i det nordvestlige hjørne, siger Morten Stark, lektor ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på Syddansk Universitet.

- Det er sværere at finde arbejde, og boligpriserne udvikler sig bedre i de andre regioner, end de gør i disse områder, siger han.

Her må husene i mange tilfælde sælges på tvangsauktion, når der sker et uventet fald i indkomst i tilfælde af arbejdsløshed, skilsmisse eller sygdom.

- Normalt vil boligejere i problemer sælge deres bolig og finde sig et billigere sted at bo. Men nogle steder er boligmarkedet så fastfrosset, at det kan være svært at sælge boligen på almindelige markedsvilkår, siger Ane Arnth Jensen, der er direktør i Realkreditrådet.

Selvom Region Sjælland er hårdest ramt, er regionens 528 tvangsauktioner i årets første halve år på det laveste niveau siden 2009.

Og det er ikke det eneste sted i landet, hvor antallet af tvangsauktionerne falder.

- Antallet af tvangsauktioner er i dag mærkbart lavere i alle regioner sammenlignet med få år tilbage, siger Ane Arnth Jensen.

Morten Stark er dog også optimistisk på Region Sjællands vegne.

- Det går fremad, priserne er stigende. Vi får noget udflytning fra det centrale København. Selvfølgelig vil der stadig være områder, som vil have det svært. Særligt i landområderne, vil der være huse, som vil forfalde og blive revet ned, afslutter han.

/ritzau/