Hjemløs kvinde sad bag rattet ved vanvidskørsel i Las Vegas

Skrevet af admin

22/12/2015

Mest læste i dag

Det var med vilje, at en kvinde søndag aften lokal tid bragede ind på fortovet og ind i adskillige personer, der gik langs The Strip, spillebyen Las Vegas' mest berømte gade.

Det oplyser politiet mandag ifølge Reuters.

Kvinden bag rattet har tidligere fået frataget sit kørekort to gange, men det forhindrede hende altså ikke i at køre vanvidskørsel, som har kostet en kvinde livet. Mindst 35 andre blev kvæstet i aktionen.

Sherif Joe Lombardo fra politiet i Las Vegas siger ved et pressemøde mandag, at kvinden selv meldte sig til politiet efterfølgende.

Der er tale om en 24-årig kvinde, der var hjemløs og havde boet i bilen sammen med sit lille barn i cirka en uge. Efter at have ramt de mange fodgængere parkerede hun sin bil og bad en hotelansat længere nede ad gaden om at ringe til politiet.

Overvågningsvideoer af episoden støtter politiets teori om, at kvinden kørte ind i folkemængden med vilje.

Politiet har afhørt den 24-årige, men sherif Joe Lombardo ønsker ikke at udtale sig om hendes forklaring. Han understreger dog, at det ikke tyder på at være et militant angreb.

Den kvindelige fører af bilen er fortsat tilbageholdt. Det treårige barn, der var med i bilen, kom ikke noget til.

Ifølge anklager Steven Wolfson arbejder myndighederne på at sigte kvinden for drab begået med dødeligt våben og en række andre sigtelser, skriver Reuters.

Politiet efterforsker fortsat motivet for kvindens gerning. Yderligere forsøger man at stykke den 24-åriges baggrund sammen.

Reuters skriver, at hun i foråret 2012 modtog en pris for at være en rollemodel for gymnasieelever i byen Portland, der ligger i Oregon.

En lokalavis beskriver, hvordan kvindens mor "slog sig på flasken" og lod datteren tage vare på sig selv. Den nu 24-årige var blandt andet hjemløs i løbet af sin tid i gymnasiet, men formåede at klare sig gennem studierne.

/ritzau/