Hjemmearbejde har bidt sig fast

41 procent svarer, at de kan arbejde hjemmefra. Det bakkes op af tal fra 2012, hvor 46 procent svarede, at de kunne arbejde hjemmefra. Men selvom der er fordele ved at arbejde hjemme, for eksempel mere ro til arbejdsopgaverne, skal man passe på ulemperne, der følger med. Arbejdet tager nemt overhånd, advarer arbejdsmarkedskonsulent i HK/Privat, Svend Erik Hermansen.

»Grænsen mellem arbejde og fritid flyder sammen, og mange kommer til at arbejde i for lang tid og uden pauser. Det kan stresse og i sidste ende gå ud over familien. Desuden mangler man kollegerne at sparre med, når man arbejder hjemme,« siger han.

Arbejdsmarkedsmiljøkonsulenten mener ikke, at man skal spekulere for meget over eller lægge for meget i, at der er et forholdsvist lille procentfald på fem procent i forhold til sidste års tal. Han hæfter sig i stedet ved, at over 40 procent rent faktisk benytter sig af muligheden for at arbejde hjemmefra.

»Når tallene er så små, så er der snarere tale om en tilfældighed frem for en principiel ting,« siger han.

Svend Erik Hermansen peger på, at årsagen til, hvorfor man ser flere og flere tage arbejdet med hjem, skyldes en ændring af mentaliteten på arbejdsmarkedet. Hvor den udbredte tankegang måske før i tiden var, at man skal stemple ind på jobbet, før man er effektiv, så forklarer Svend Erik Hermansen, at det langt fra er sådan længere.

»Man er over i det, man kan kalde det fleksible arbejdsmarked, som ikke fastlåser folk i en bestemt rolle. Og det er det væsentligste«

Der vil ifølge Svend Erik Hermansen være en glidende overgang til, at der også i fremtiden åbnes op for, at flere og flere medarbejdere får muligheden for at arbejde hjemmefra, uanset hvilken slags arbejde man udfører.

Dagens Gossip