Hjemmehjælper idømmes forvaring for serie af voldtægter

En 25-årig hjemmehjælper og serievoldtægtsmand er så farlig, at han dømmes til forvaring af Københavns Byret.

Det er sagens grovhed og frygten for, at han vil gentage sine forbrydelser, der har ført til, at nævningetinget er landet på indespærring på ubestemt tid som den rette sanktion.

- På baggrund af Retslægerådets erklæring mener vi, at du udgør en væsentlig fare for andres legeme og frihed. Dommen til forvaring skal pågå denne fare, siger retsformanden onsdag eftermiddag.

Den unge congoleser, Emmenuel Nzembele Katompwa, der har kone og tre børn i Danmark, udvises desuden af Danmark for altid.

- Du skal udvises, fordi der er så mange tilfælde af voldtægt. Vi finder ikke, at det er i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise dig, siger retsformanden til manden, der kom til Danmark som teenager i 2008.

Under retssagen er det kommet frem, hvordan den spinkle - men tilsyneladende stærke og adrætte mand - gennem syv måneder jagtede potentielle ofre gennem den københavnske nat.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, men retten finder det altså bevist, at han er skyldig i den rejste tiltale. Det vil sige tre grove tilfælde af frihedsberøvelse og voldtægt og to forsøg herpå.

Det var et næsten enigt nævningeting, der ønskede at dømme Katompwa til forvaring. Kun en enkelt af rettens 12 stemmer mente, at otte års fængsel er en mere passende straf.

Hvad angår spørgsmålet om udvisning, var rettens medlemmer enige: Når han engang bliver løsladt, skal han sendes ud af landet.

Den dømte modtog rettens afgørelse med let hovedrysten. Efter en kort samtale med sin forsvarsadvokat valgte han at anke dommen til landsretten med et krav om frifindelse.

/ritzau

Dagens Gossip