Hjemmehjælper idømmes forvaring for serie af voldtægter: Jagtede ofrene i sin bil

En 25-årig hjemmehjælper og voldtægtsmand er så farlig, at han dømmes til forvaring af Københavns Byret.

Det er sagens grovhed og frygten for, at han vil gentage sine forbrydelser, der har ført til, at nævningetinget er landet på indespærring på ubestemt tid som den rette sanktion.

- På baggrund af Retslægerådets erklæring mener vi, at du udgør en væsentlig fare for andres legeme og frihed. Dommen til forvaring skal pågå denne fare, siger retsformanden onsdag eftermiddag.

Den unge congoleser, Emmenuel Nzembele Katompwa, der har kone og tre børn i Danmark, udvises desuden af Danmark for altid.

- Du skal udvises, fordi der er så mange tilfælde af voldtægt. Vi finder ikke, at det er i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise dig, siger retsformanden til den dømte, der kom til Danmark i 2008.

Under retssagen er det kommet frem, hvordan den spinkle - men tilsyneladende stærke og adrætte mand - gennem syv måneder jagtede potentielle ofre gennem den københavnske nat som et rovdyr.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, men retten finder det altså bevist, at han er skyldig i den rejste tiltale.

Det vil sige tre grove tilfælde af frihedsberøvelse og voldtægt og to forsøg herpå.

Det er et næsten enigt nævningeting, der ønsker at dømme Katompwa til forvaring. Kun en enkelt at rettens 12 stemmer mener således, at otte års fængsel er en mere passende straf.

Ikke desto mindre har den dømte efter en kort samtale med sin forsvarsadvokat valgt at anke dommen til landsretten med et krav om frifindelse.

/ritzau

Dagens Gossip