Hjemmehjælper skyldig i voldtægter - risikerer forvaring

Beviserne mod en 25-årig hjemmehjælper er så stærke, at Københavns Byret onsdag formiddag har kendt ham skyldig i en stribe grove kidnapningsvoldtægter mod unge kvinder i København.

Under retssagen er det kommet frem, hvordan den spinkle - men tilsyneladende stærke og adrætte mand - gennem syv måneder har jagtet potentielle ofre gennem den københavnske nat som et rovdyr.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, men et nævningeting ved Københavns Byret finder det altså bevist, at han er skyldig i den rejste tiltale.

Det vil sige tre grove tilfælde af frihedsberøvelse og voldtægt og to forsøg herpå.

Siden sin ankomst til Danmark for over seks år siden havde den afrikanske mand ellers formået at holde sig under politiets radar.

Sammen med sin hustru og deres tre børn levede den unge congoleser en tilsyneladende fredelig tilværelse nord for København. Han passede sit arbejde som hjemmehjælper og tjente desuden til dagen og vejen ved at passe to spastiske drenge.

Alt det var pludselig forbi, da han en tidlig morgen i midten af februar i år blev stoppet i sin sorte Ford Focus på Østerbro i København.

Her fandt politiet blandt andet dna fra flere voldtægtsofre, der netop havde beskrevet gerningsmanden som afrikansk og kørende i en mørk bil. På den baggrund blev han anholdt og sigtet for forbrydelserne.

Det var først efter den femte forbrydelse 8. februar, at politiet for alvor begyndte at se et mønster. I Svendborggade på Østerbro blev en 18-årig kvinde tvunget ind i en mørk bil, kørt til Mindelunden i Hellerup og udsat for voldtægt og trusler på livet.

Fra den forbrydelse har politiet i et negleskrab fra offeret fundet dna, der med den højest mulige sikkerhed - 1 til 1.000.000 - stammer fra den tiltalte.

Et af sagens andre ofre havde efterladt sine handsker i mandens bil. De lå der stadig, da han blev stoppet i februar.

Det er nu op til anklager Sidsel Klixbüll og forsvarsadvokat Bjørn Mering Caning at forsøge at overbevise retten om, hvilken straf de finder passende.

Sidsel Klixbüll mener, at manden er så farlig, at en dom til forvaring - indespærring på ubestemt tid - er nødvendig for at forebygge nye voldtægter.

Hertil kommer et krav om udvisning fra Danmark.

/ritzau/

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip