Hjemmelavede saltmandler på den nemme måde

Saltmandler er en af mine absolutte favoritter, når det kommer til salte snacks. Og heldigvis er de super nemme at lave selv!

Til 1 portion skal du bruge:
200g mandler
1 stor spsk. grov Himalayasalt eller havsalt
2-3 dl kogende vand

Sådan gør du:
Opløs saltet i det kogende vand - brug en gryde eller en varmefast skål.

Kom mandlerne ned i saltvandet. Mandlerne skal være nogenlunde dækket af vandet, så hæld lidt mere vand ved, hvis ikke 2 dl er nok.

Dæk mandlerne til og lad dem stå i 20-25 minutter.

Efter 20-25 minutter i saltvandslagen er det tid til at dræne mandlerne for vand.

Fordel mandlerne på en bagepapirsbeklædt bageplade og bag dem i en forvarmet ovn på 150C i ca. 20-25 minutter.

Vend rundt i mandlerne et par gange undervejs.

Lad mandlerne køle af på pladen og opbevar dem i en lukket beholder, hvor holdbarheden vil være meget lang.

I teorien – saltmandlerne bliver nemlig som regel hurtigt spist.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip