Hjemmelavet lørdagshygge: Sådan laver du lækre brownie-kugler

Så blev det endelig weekend, men vejret er både koldt og gråt. Det indbyder til hjemlig hygge på sofaen - måske med en film, en god bog eller et brætspil.

Hvis du vil have lidt lækkert at hygge dig med, men gerne vil spare lidt på tilsætningsstoffer og sukker, så er det her sikkert lige noget for dig.

Disse daddelkugler smager lækkert af chokoladebrownie. Du bør betragte dem som et sundere alternativ til dit lørdagsslik.

Det er vigtigt, at du ikke forveksler kokossmørret med kokosolie. Kokosolien består nemlig kun af olien fra kokosnødden, mens kokossmør består af hele kokosnødden.

Kokossmør kan købes i helsekostbutikker og større supermarkeder, eller du kan lave den selv med revet kokosmel.

Til cirka 20 brownie-kugler skal du bruge:

200 g. dadler uden sten - gerne Medjool.

100 g. mandelmel.

50 g. kakaopulver.

150 g. kokossmør.

1-2 knsp. havsalt.

Frysetørret hindbærpulver, spiseligt gulddrys, kakaopulver eller andet til at rulle i.

Sådan gør du:

Hvis kokossmørret er for hårdt til at arbejde med, smelter du det i en kasserolle over en meget lav varme (under konstant omrøring).

Blend udstenede dadler, mandelmel, kakaopulver, kokossmør og havsalt i en foodprocessor, til det samles til en sammenhængende dej.

Dejen kan virke lidt smuldrende, men den samler sig mere, når den bliver æltet.

Hæld dejen op i en skål og ælt den sammen med hænderne.

Form dejen til mundrette kugler.

Tril kuglerne i hindbærpulver, spiseligt gulddrys, kakaopulver, eller hvad du har lyst til.

Opbevar kuglerne i en lukket beholder i køleskabet i 1-2 uger.

Sabine Murati er 27 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

Dagens Gossip