Hjemmerøvere fandt ofre gennem bøssedating

Via frække aftaler om sex gennem bøssedatingsiden boyfriend.dk fandt en røverbande i maj sidste år frem til deres ofre.

På en enkelt aften blev tre mænd ofre for røverne. De tog kontanter og mændenes dankort. Siden tog de rundt i banker og forretninger for at hæve penge.

Fredag blev de tre røvere i gruppen så hver idømt syv års fængsel for deres forbrydelser.

Gruppen begik to røverier. Det første fandt sted på Veksøvej i Brønshøj. Her lukkede offeret den i dag 23-årige Mohamed Amin Kazem ind. Offeret klædte sig af, og så gik røveren på toilettet.

- Så ringede jeg til de andre, og de kom ind med masker på, fortalte Kazem i retten.

Det intetanende offer blev derefter truet til at udlevere sit dankort. Røverne var bevæbnet med en attrappistol og en kniv.

Da mændene forlod stedet, fikserede de deres offer til en stol ved hjælp af gaffatape. Manden fik også gaffatape for munden.

Ifølge Kazem blev han tvunget af en af de andre tiltalte, den 25-årige Mohamed Adel Sadik. Tidligere havde han ellers forklaret, at han selv var ophavsmand til røveriplanerne.

Sadik afviste dog pure, at det hang sådan sammen. Ifølge ham var de to gamle venner og havde tidligere lavet indbrud sammen.

Efter at have begået røveriet i Brønshøj begik mændene et tilsvarende røveri på Nørrebro i København. Her blev to mænd ofre for røverne. Igen var det blandt andet mændenes dankort, der blev taget.

Kazem erkendte sig skyldig i hjemmerøveri, mens de to andre kun ville erkende almindeligt røveri. Den 27-årige Ali Issa Al-Mosawi mente desuden, at hans rolle var så perifer, at han alene ville erkende tyveri.

Et hjemmerøveri straffes i udgangspunktet med fem års fængsel - almindeligt røveri og tyveri langt mildere.

Men retten fandt dem alle skyldige i hjemmerøveri og idømte dem altså hver syv års fængsel.

/ritzau/

Dagens Gossip