Hjemmerøveri hos milliardær: Færing får fem et halvt år

Et groft hjemmerøveri mod Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen og hans hustru skal koste en færøsk mand fængsel i fem år.

Flere andre forbrydelser betyder, at den samlede straf lander på fem år og seks måneder bag tremmer. Det fastslår Retten i Lyngby mandag eftermiddag.

Den 36-årige Karstin Sigbjørn Mathiesen nægter at stå bag hjemmerøveriet, men under retssagen har beviserne mod ham tårnet sig op.

Blandt andet blev de 2,5 millioner kroner, som hjemmerøveren tvang rigmanden til at udlevere, overført til den tiltaltes konto i Nordea.

Hos færingen blev der desuden fundet en fugtig sort trøje og sorte bukser, der svarer til hjemmerøverens påklædning, ligesom videoovervågning og et klippekort dokumenterer, at han har foretaget rejsen til og fra Vedbæk Station den pågældende aften.

Hertil kommer, at politiet på en beslaglagt harddisk har fundet slettede dokumenter med oplysninger om Louis-Hansen, og at to breve på harddisken svarer til dem, hjemmerøveren medbragte og tvang Coloplast-ejeren til at læse.

Ud over hjemmerøveriet er den højtuddannede færing, der har en kandidatgrad i engelsk og datalogi, kendt skyldig i vidnetrusler mod Louis-Hansen.

Hvis rigmanden, der er Danmarks tredjerigeste, fortalte nogen om røveriet, ville hans familie blive dræbt af en snigmorder, lød det i et brev fra den maskerede hjemmerøver.

Karstin Sigbjørn Mathiesen straffes desuden for at have truet en politiassistent med hiv-smitte, da han overfaldt betjenten med en blodig kuglepen i Helsingør. Han er også skyldig i at flygte fra politiet.

- Hjemmerøveriet koster isoleret set fem års fængsel, men overfaldet på betjenten koster ekstra, lød det fra retsformand Ulrik Finn Jørgensen, da han skulle forklare straffens længde.

Under retssagen kom det frem, at Karstin Sigbjørn Mathiesen havde planlagt hjemmerøveriet gennem cirka otte måneder, før han 1. marts i år brød ind i den mondæne villa i Vedbæk ved at knuse en rude i terrassedøren med en sten.

Færingen var klædt som en sort ninja-kriger, og bevæbnet med en pistol kommanderede han ægteparret ned på gulvet. Herefter blev Niels Peter Louis-Hansen tvunget til at overføre de 2,5 millioner, inden den 36-årige forsvandt ud i mørket.

Den dømte valgte at anke dommen til landsretten.

/ritzau/

Dagens Gossip