Hjemmeværnet skal aflaste politiet ved grænsen

Skrevet af admin

23/04/2016

Dagens topnyheder

Regeringen er på vej med en plan, som betyder, at Hjemmeværnet skal sendes til grænsen for at hjælpe det danske politi med grænsekontrollen.

Det erfarer Berlingske fra "en række kilder".

Og det glæder Dansk Folkeparti, der for nylig foreslog, at ansatte i Forsvaret bør hjælpe politiet med bevogtningsopgaver.

- Det er fint, at regeringen nu begynder at gøre sig nogle tanker om det her. Hjemmeværnet er en rigtig god samarbejdspartner for politiet, siger gruppeformand Peter Skaarup til Berlingske.

- Så det er et skridt i den rigtige retning, og det vil vi gerne drøfte med regeringen, om det kan være en del af løsningen.

På forligsmødet tirsdag vil det udelukkende blive besluttet, at Hjemmeværnet skal hjælpe til ved grænsen.

Dansk Folkeparti havde gerne set, at Hjemmeværnet også skulle bruges til andre opgaver. Men det forslag afviser regeringen, erfarer Berlingske.

Claus Oxfeldt, der er formand i Politiforbundet, har offentligt kritiseret DF's forslag om at indsætte danske soldater ved bevogtningsopgaver. Men han mener, at det giver god mening, hvis ansatte fra Hjemmeværnet hjælper til ved grænsen.

- Der er en verden til forskel på at lade militær bevogte potentielle terrormål i Københavns gader og så at lade Hjemmeværnet assistere ved grænserne, så ideen er OK, siger han til Berlingske.

- Der er ingen tvivl om, at det vil være en aflastning, hvis man kan undgå at sende så mange betjente til grænsen, som man gør i dag. Men der er mange ting, der skal gøres, tilføjer han.

/ritzau/