Hjemsendelse af tre hjemmeværnsfolk ved grænsen ærgrer DF

Selv om tre hjemmeværnsfolk er fritaget for tjeneste, fordi de ikke kunne klare såkaldte decorumkrav til politibetjente om at leve op til befolkningens tillid og agtelse, er det ikke en fejl at lade hjemmeværnsfolk kontrollere den dansk-tyske grænse.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, efter at tre hjemmeværnsfolk ifølge JydskeVestkysten er sendt hjem fra grænsen, fordi de ikke levede op til den værdighed, som politiet kræver.

Sagen bekræftes af chefen for ledelsessekretariatet hos Hjemmeværnskommandoen, oberstløjtnant Morten Thomsen, i JydskeVestkysten.

- Overordnet har det været en stor succes at indsætte hjemmeværnet. Jeg hører kun gode ting om den service, hjemmeværnet yder. Nu er der så en enkeltsag. Det er så ærgerligt, siger Peter Kofod Poulsen.

- Men jeg har fuld tillid til, at politiet vil opklare og komme til bunds i sagen.

Over for JydskeVestkysten afviser oberstløjtnant Morten Thomsen rygter om, at et af hjemmeværnsfolkene er sendt hjem efter at være mødt beruset på arbejde. Og at de andre skulle være fritaget for tjeneste efter racistiske ytringer.

- Jeg kan ikke bekræfte, at der er sendt nogen hjem på grund af beruselse, og at andre skulle være sendt hjem på grund af racisme, er heller ikke korrekt, siger han.

Peter Kofod Poulsen erkender, at der gælder særlige krav til politibetjente på grænsekontrol.

- Lige præcis fordi det stiller særlige krav, så er det godt, at politiet er til stede, og det foregår under ledelse af politiet, der jo også har grebet ind i den konkrete situation, siger Peter Kofod Poulsen.

- De har taget nogle folk ud, så man ikke ønsker skal hjælpe fremadrettet med grænsekontrol. Så jeg kan bare konstatere, at systemet fungerer.

Ritzau har søgt en kommentar fra Dansk Politiforbunds formand, Claus Oxfeldt. Han vil ikke kommentere sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip