Hjemsendt Peter Loft får fuld løn på ubestemt tid

Skrevet af admin

15/10/2015

Mest læste i dag

Selv om han reelt har været hjemsendt i flere år, er Peter Loft, der blev landskendt på grund af sin rolle i skattesagen, stadig ansat og får fuld løn fra Skatteministeriet, skriver Jyllands-Posten.

Samtidig aflønner ministeriet departementschef Jens Brøchner, for trods den tidligere SR-regerings planer om at nedlægge Lofts stilling, er der stadig intet sket i sagen.

Det betyder, at der årligt bliver udbetalt godt og vel 1,5 millioner kroner til den nu forhenværende departementschef - vel at mærke for ikke at foretage sig noget.

- Jeg går rundt og afventer, hvad der skal ske med mig. Om man vil tilbyde mig en anden stilling, eller om man vil nedlægge min, ligesom den tidligere regering havde besluttet sig for, siger Peter Loft til Jyllands-Posten.

Peter Loft var et af de absolut mest centrale vidner i Skattesagskommissionen. Undervejs sad han med egne ord "i skidt til næsetippen", og siden fik han en næse af daværende skatteminister Benny Engelbrecht (S) for sin ageren.

Her forklarede Benny Engelbrecht, at regeringen ikke havde kunnet finde en passende eller tilsvarende stilling til ham, og at man derfor havde til hensigt at nedlægge stillingen med tre års rådighedsløn til følge.

Så kom folketingsvalget.

Peter Lofts stilling blev aldrig nedlagt, og rådighedslønnen ej heller sat i værk.

Det betyder i realiteten, at Loft stadig får sin fulde departementschefløn frem for den lavere rådighedsløn, der ville skrælle nogle af hans nuværende personlige tillæg fra. Og da de tre års rådighedsløn først tæller, når stillingen er endeligt nedlagt, koster hver måneds ventetid i sidste ende statskassen en ekstra månedsløn.

Trods den gode løn fra staten kunne den 58-årige Loft dog godt tænke sig en afklaring.

- Den usikkerhed, der måtte være tilbage, har jeg i et eller andet omfang affundet mig med. Og det er jo selvfølgelig også nemmere, når man får løn. Men omvendt så jeg da gerne, at jeg på et tidspunkt endegyldigt kunne lægge hele det her kompleks bag mig.

/ritzau/