Hjemvendt Hjulmand vil skabe topspillere i Nordsjælland

I fremtiden håber FC Nordsjælland, at man kan udvikle et ungdomsakademi, der er så godt, at superligaklubben vil kunne skabe absolutte topspillere.

Det siger den hjemvendte træner Kasper Hjulmand efter tirsdagens pressemøde, hvor han til stor overraskelse blev præsenteret som ny FC Nordsjælland-træner.

- Vi skal have lavet så meget god fodbold som overhovedet muligt i FC Nordsjælland, så vi selv kan udvikle så mange topspillere som muligt, siger Hjulmand.

- For jeg tror mere på miljøer, end jeg tror på det åbenlyse talent. Hvis vi har det rigtige miljø, så tror jeg på, at miljøet kan gøre vores spillere dygtige.

På pressemødet blev det afsløret, at engelske investorer har købt klubben, og at bestyrelsesformanden fremover derfor bliver britiske Tom Vernon.

- Jeg mødtes med Tom Vernon i oktober, hvor vi snakkede fodbold og strategier, og om hvordan man bedst muligt kan skabe de bedste fodboldspillere, siger Hjulmand.

- Jeg synes, at vi mange steder i Danmark mangler lidt hårdhed i vores karakter, og vi mangler at skabe spillere, der ikke giver op, når det gør ondt.

- Det kan man arbejde aktivt med, og det, synes jeg, er helt vildt vigtigt, siger han.

Hjulmand, der i 2014 stoppede som træner i FC Nordsjælland, lægger dog ikke skjul på, at klubben stadig har store sportslige ambitioner.

- Jeg er her jo ikke kun fordi, jeg synes, det er sjovt at skabe mennesker. Jeg vil også vinde fodboldkampe, samtidig med at vi skaber absolutte topspillere, som kan klare sig på et højt niveau, lyder det fra Hjulmand.

Han havde stor succes, da han som FC Nordsjælland-træner førte holdet til det danske mesterskab og deltagelse i Champions League i 2012.

Præstationen medførte et trænerjob i tyske Mainz, hvor succesen dog var knap så stor. Den danske træner blev fyret i klubben i februar 2015 efter bare et halvt år på posten.

/ritzau/

Dagens Gossip