Hjernen bag pakistansk skolemassakre meldes dræbt i angreb

Hjernen bag skolemassakren i Peshawar i december 2014, den pakistanske Talibanleder Umar Narai, er blevet dræbt i et amerikansk droneangreb i Afghanistan.

Det oplyser pakistanske og amerikanske embedsmænd ifølge nyhedsbureauet AFP.

Umar Narai, der har været eftersøgt for massakren på 154 mennesker, heraf 135 børn, døde i Nangarhar-provinsen i weekenden, oplyser sikkerhedsfolk fra begge lande.

Narai blev dræbt sammen med fire andre fjendtlige krigere, siger pressesekretær Peter Cook fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, i en erklæring.

Ifølge pakistanske embedsmænd døde Umar Narai søndag, mens det amerikanske forsvarsministerium mener, han døde lørdag.

Begge parter siger, at han var blandt de ansvarlige for skolemassakren i Peshawar i det nordvestlige Pakistan.

16. december 2014 angreb ni medlemmer af gruppen Toheedwal Jihad Group (TWG), der er en del af Taliban i Pakistan, Army Public School, der drives af den pakistanske hær.

Her gik de bevæbnede mænd fra klasseværelse til klasseværelse og skød og dræbte børn helt ned til otte års-alderen. Massakren varede otte timer, før samtlige ni angrebsmænd var blevet dræbt.

Taliban har taget skylden for angrebet og sagt, at det var gengældelse for hærens offensiv mod ekstremister i stammeområderne.

Pentagon-pressesekretær Peter Cook oplyser videre, at Umar Narai ligeledes var ansvarlig for Taliban-angrebet på Bacha Khan University i den nordvestlige by Charsadda i januar i år samt angrebet på en luftbase i Peshawar i september sidste år.

Her blev henholdsvis 21 og 29 mennesker dræbt.

Ifølge Peter Cook understreger droneangrebet, der dræbte Narai, de fælles sikkerhedsinteresser, der deles af USA, Afghanistan og Pakistan i kampen mod terror.

- Kun gennem fortsat samarbejde vil det lykkes os at eliminere terroristernes tilflugtssteder i regionen, siger han.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip