Hjernerystelse holder dansk OL-bryderhåb væk fra EM

Skrevet af admin

03/03/2016

Dagens topnyheder

Bryderen Mark O. Madsen er i fare for at gå glip af sommerens OL i Rio de Janeiro.

Fortsatte problemer med hovedpine og synsforstyrrelser på grund af en hjernerystelse i november betyder, at det 31-årige olympiske medaljehåb står over næste uges EM i Letland.

Landstræner Szymon Kogut har svært ved at vurdere, om Mark O. Madsen bliver sine problemer kvit før OL.

Kogut er trods alt optimistisk omkring OL på vegne af bryderen, der i efteråret vandt sølv ved VM.

- Alt er lidt på standby. Han får behandling, og det går lidt fremad, siger landstræneren.

- I efteråret fik han en fibersprængning i baglåret op til VM, og dengang vidste vi, at det ville tage fire uger at komme sig, og så kunne vi tilpasse træningen efter det.

- Nu må vi tage en dag af gangen og tale om, hvordan det går, siger Szymon Kogut.

Til trods for problemerne fortæller landstræneren, at Mark O. Madsen træner hver eneste dag.

- Han holder styrketræningen og konditionen ved lige frem til det punkt, hvor pulsen ikke stiger helt vildt, så han føler sig utilpas næste dag.

Szymon Kogut har netop udskudt en højdetræningslejr for de danske brydere i spanske Sierra Nevada med ti dage frem til 14. april for at give Mark O. Madsen bedre tid til at komme sig.

- Sierra Nevada er vigtig i forhold til Marks OL-forberedelser, og vi håber virkelig, at han bliver klar. Nu har vi halvanden måned til den samling.

- Alle Marks symptomer var næsten forsvundet, da vi 25. januar tog på træningslejr i Ungarn. Lægen vurderede, han var tæt på at være helt frisk, men desværre viste det sig at være for tidligt.

- Hvis vi sparer ham til EM, er der en chance for, han er frisk om to-tre uger til en måned.

- Vi kan ikke komme uforberedt til Sierra Nevada. Der skal være en fornuftig træning 14 dage op til højdetræningen, så vi har faktisk kun en måned, forklarer Szymon Kogut.

Landstræneren kan se på Mark O. Madsen, at bryderen selv er begyndt at tro mere på OL.

- Jeg skal være optimistisk. Jeg taler med Mark, og jeg kan se, han er kommet i bedre humør. Jeg var mindre optimistisk, da han på et tidspunkt var meget frustreret, siger Szymon Kogut.

Selv om hjernerystelsen generer Mark O. Madsen, og måske også vil gå ud over bryderens OL-forberedelser, så er det ifølge landstræneren ikke ensbetydende med, at Madsen er uden medaljechance i Rio.

- Mark er på et niveau, hvor han altid vil være blandt favoritfeltet til OL.

- Om han møder op i 100 eller bare 90 procents form, så er der stor chance for, at han tager en medalje.

- Han er en rutineret bryder, og hans fysik og form falder aldrig under et vist niveau, fordi han er så professionel. Han passer sin søvn og kost, så jeg tror ikke, han falder helt vildt i niveau, forklarer Szymon Kogut.

- Når det er sagt, er Mark den slags bryder, hvor fysikken er afgørende for hans præstation. Hans kondition er en kæmpe fordel, og hvis han kan blive en tand bedre af højdetræningen i Sierra Nevada, er det godt.

- De fem procent, han kan forbedre sig, kan være afgørende for, om han vinder eller taber.

- Men en Mark på 90 procent vil stadig være en kandidat til en medalje, fastslår landstræneren.

/ritzau/