Hjerneskadede får hurtigere hjælp

ASV Horsens har ansat to neuropsykologer i Hjernekernen.

- Tidligere har vi trukket på ressourcer ude fra i vores genoptræningsarbejde med senhjerneskadede. Med neuropsykologer i eget hus kan vi på kortere tid danne os et overblik over de forskellige indsatser og koordineringen af dem. Det betyder, at borgerne langt hurtigere kan vende tilbage til så normal en tilværelse som muligt, fortæller Jytte Veggerby Sunesen, leder af ASV Horsens.

Neuropsykologernes opgave bliver blandt andet at koordinere de faglige indsatser omkring genoptræning af borgere med pludseligt opståede hjerneskader. Det kan være unge med skader efter en trafikulykke eller overfald og ældre, der falder i forbindelse med en hjerneblødning eller blodprop.

Den ene af de to nyansatte neuropsykologer - Camilla Kiib - der tidligere har arbejdet på Hjerneskadecentret i Århus og på Vejlefjord Rehabiliteringscenter - glæder sig til at se resultatet af en fælles indsats.

Hjernekernen er et tværfagligt specialrådgivnings- og udredningsforløb til voksne borgere med en senhjerneskade. Horsens Kommune var blandt de første kommuner i landet, der efter kommunalreformen etablerede et sådant tilbud.

Dagens Gossip