Hjerneskader: NHL sagsøges af tidligere spillere

Skrevet af admin

26/11/2013

Dagens topnyheder

NHL-organisationen gør ikke nok for, at spillerne i den nordamerikanske ishockeyliga undgår hjerneskader.

Det mener 10 tidligere spillere, som har sagsøgt NHL, der anklages for ikke at gøre nok ved problemet.

Blandt de 10 spillere er Gary Leeman og Rick Vaive, som begge tidligere har spillet for Toronto Maple Leafs.

Duoen mener ifølge nyhedsbureauet Reuters, at NHL skal have mere fokus på spillernes sikkerhed og ikke så meget på traditioner og økonomisk gevinst.

Ifølge de tidligere spillere bliver en spiller på en hel sæson ramt i hovedet omkring 1000 gange. De gentagne slag til hovedet - de fleste modtaget efter tacklinger - er skyld i varige mén, lyder det fra spillerne.

NHL bekræfter, at de kender til søgsmålet, men NHL afviser kritikken.

- Mens emnet er meget seriøst, så er vi særdeles tilfredse med den ansvarlige måde, som ligaen og spillerforeningen har forholdt sig til spillersikkerheden gennem årene.

- Det inkluderer skader til hovedet, siger fungerende NHL-kommissær Bill Daly i en pressemeddelelse.

Bill Daly tilføjer, at NHL har i sinde at forsvare sig med alle midler i sagen. For under tre måneder siden betalte NHL 765 millioner dollar (4,2 milliarder kroner) for at afslutte en retssag, hvor tusindvis af tidligere spillere sagsøgte NHL på grund af helbredsproblemer.

Pittsburgh Penguins-kaptajnen Sidney Crosby - en af de største stjerne i NHL - har før gået glip af store dele af to sæsoner på grund af symptomer på hjernerystelse.

Tidligere stjerner som Eric Lindros, Pat LaFontaine og Keith Primeau indstillede karrieren på grund af problemer med hovedet.

/ritzau/