Hjertefejl får Tinkoff-stjerne til at stoppe karrieren

Skrevet af admin

25/04/2016

Dagens topnyheder

Den 36-årige australske cykelrytter Michael Rogers har kørt sit sidste løb. Mandag annoncerede Tinkoff-rytteren sit karrierestop i et åbent brev via Twitter.

Allerede sidste år meldte han ud, at 2016 ville blive hans sidste sæson som professionel, men nu er karrierestoppet en realitet godt et halvt år inden planlagt.

Det sker på baggrund af en hjertefejl, der gør det farligt for ham at fortsætte.

Rogers havde ellers set frem til at repræsentere Australien for femte gang ved et OL, men han må droppe drømmen om at deltage i Rio de Janeiro til sommer.

Desuden misser han Tour de France, hvor han var udset til at være hjælperytter endnu en gang for spanieren Alberto Contador.

- Trods jeg er skuffet over at misse mit 13. Tour de France og muligheden for at stille op ved mit femte OL, er jeg ikke indstillet på at sætte mit helbred på spil, skriver Rogers.

Rogers var blandt andet kendt for sine kompetencer som enkeltstartsrytter. Han blev verdensmester i denne disciplin tre år i træk fra 2003 til 2005.

Desuden vandt han etapesejre i både Tour de France og Giro d'Italia.

Han skiftede til det daværende Saxo-Tinkoff-hold i 2013. Tidligere kørte han også for blandt andre T-Mobile Team og Team Sky.

/ritzau/