Hjerteskærende optagelser: Deprimeret SeaWorld-spækhugger forsøger at begå selvmord

Utrolige optagelser viser øjeblikket, hvor en stor spækhugger forleden var sprunget ud af vandet i noget, der ifølge tilskuere kunne ligne et 'forsøg på at begå selvmord’.

Det var en anonym turist, der filmede, da spækhuggeren Morgan pludselig var sprunget ud af vandet i forlystelsesparken Loro Parque på den spanske ø Tenerife.

Det skriver Mirror.

Læs mere: Gæsterne flygter fra SeaWorld efter dyrplageri og dødsfald

I videoklippet ser man den kæmpemæssige hval ligge ubevægelig ved kanten af bassinet, mens turister går forbi - mange uden at ænse det store dyr. Klippet varer knap to minutter, men hele episoden skulle efter sigende have varet omkring ti minutter.

Efter optagelserne er kommet på internettet, har de skabt stor kritik af behandlingen af hvalerne i forlystelsesparken.

Læs mere: Rasende dyrevenner tvinger Bilka i knæ: Må ændre upopulær præmie

I sidste måned florerede en video, hvor Morgan flere gange bankede sit hoved ind i et metalgitter i et bassin. Forlystelsesparken har angiveligt beskrevet Morgans adfærd som normal.

Spækhuggeren blev fanget ud for Holland i juni 2010 og ejes i dag af SeaWorld, sammen med fem andre hvaler, der også lever i forlystelsesparken.

Læs mere: Dyrevenner jubler: Nu er det endegyldigt slut med spækhuggere i Seaworld

Hvalshow har mødt stor kritik i de seneste år - blandt andet i kølvandet på dokumentarfilmen ‘Blackfish’, og besøgstallene i for eksempel SeaWorld er faldet markant.

Se videoklippet af den 'strandede' Morgan lige herunder.
 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip