Hjort: Dansk økonomi kan stå imod slag fra brexit

Skrevet af admin

24/06/2016

Mest læste i dag

Det bliver dyrt for Danmark, at Storbritannien forlader EU. Det stod at læse i Økonomisk Redegørelse, som Finansministeriet offentliggjorde i maj.

Her havde regeringens embedsfolk regnet sig frem til, at væksten i det danske bruttonationalprodukt ville reduceres med 0,25 procentpoint i 2016 og 0,5 procentpoint i 2017, hvis Storbritannien forlader EU.

Nu har de britiske vælgere så afgjort, at Storbritannien skal ud af EU, og det skaber usikkerhed, lyder det i en kommentar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- I vores seneste prognose for dansk økonomi gjorde vi samtidig klart, at de økonomiske udsigter kunne blive påvirket negativt, hvis der ikke var tilslutning til et fortsat EU-medlemskab i Storbritannien.

- Resultatet af folkeafstemningen ændrer dog ikke ved, at dansk økonomi grundlæggende er sund og i fremgang, og således kan stå imod en midlertidig afdæmpning i væksten, lyder det fra finansministeren.

Aktiemarkeder verden over, herunder det danske, har taget imod nyheden om Storbritanniens exit fra EU med kursfald. Investorerne har dog tilsyneladende i en vis udstrækning søgt tilflugt i danske kroner, der styrkes fredag morgen.

/ritzau/