Hjort: Integrationsforløb skal være så kort som muligt

Skrevet af admin

11/01/2016

Dagens topnyheder

Med det store antal flygtninge, der kommer til Danmark for tiden, er det givet, at vi vil se stigende udgifter i den kommende tid.

Sådan lyder reaktionen fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) på beregninger fra Kommunernes Landsforening, der giver et billede af den udfordring, der venter.

KL regner blandt andet med stigende udgifter til børnepasning, skolegang, læge- og tandlægebesøg samt indkvartering.

Finansministeren vil ikke umiddelbart love flere penge, men han mener, at der er mange andre ting, man kan gøre for at lette byrden for kommunerne.

Først og fremmest vil regeringen lempe reglerne, så der kan bo flere flygtninge sammen og gå flere børn i de såkaldte modtageklasser, hvor loftet i dag er 12 elever.

Men også de treårige integrationsforløb skal der efter regeringens mening gøres op med.

- Vi synes, vi skal have et meget kortere integrationsforløb. Mit ideal er så kort et integrationsforløb som muligt, siger Claus Hjort Frederiksen.

- Men det kan ikke undgås, at der bliver et økonomisk mellemværende, tilføjer han.

KL regner blandt andet med, at der bliver brug for 1200 pædagoger og 80 daginstitutioner.

Takker samtlige flygtninge ja til en helbredsvurdering - som de har ret til - vil det desuden kræve 20 fuldtidsansatte læger ekstra, som det formuleres i notatet.

Det er første gang, at KL har regnet på, hvilke konsekvenser det får, når omkring 17.000 flygtninge i år sendes ud i landets 98 kommuner. Lægges de forventede familiesammenførte til, bliver antallet over 37.000.

/ritzau/