Hjort: Jeg kendte ikke til forkert udbetaling

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) forsikrer, at han personligt ikke er blevet orienteret om, at Udbetaling Danmark ville administrere efter den nye boligydelse, før den var endeligt vedtaget.

Det er Finansministeriets embedsmænd til gengæld, oplyser han på vej ind til 3. behandlingen af finansloven i folketingssalen.

Ministeren hørte første gang om sagen, da Enhedslistens ældreordfører, Finn Sørensen, bragte det op under hasteforespørgselsdebatten onsdag morgen, lyder det.

- Jeg har efterfølgende været tilbage i ministeriet, hvor jeg er blevet orienteret om, at der har været en dialog mellem Udbetaling Danmark og embedsværket om muligheden for at stoppe det. Det har så vist sig umuligt, siger Claus Hjort Frederiksen.

Spørgsmål: Synes du ikke, det er mærkeligt, at ministeriet er orienteret, men du ikke er?

- Jeg tror, vurderingen har været, at det var muligt at stoppe det. Men det kunne man så ikke, siger ministeren med henvisning til, at 325.000 personer i januar vil få udbetalt en forkert boligydelse.

Det sker som følge af, at blå blok tirsdag trak boligydelsespakken tilbage - for sent til, at Udbetaling Danmark kan ændre systemerne.

/ritzau/

Dagens Gossip