Hjort og KL: Udfordring at skaffe flygtningeboliger

Skrevet af admin

26/02/2016

Mest læste i dag

Den største udfordring, ved at over 21.000 udlændinge sidste år søgte asyl i Danmark, er at skaffe dem tag over hovedet.

Det fastslår finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), som fredag mødte Kommunernes Landsforenings formand, Kalundborgs V-borgmester Martin Damm, i topartsforhandlinger mellem regeringen og KL.

- Det er klart den store udfordring at finde boliger til mange flygtninge. Der vil være et kortlægningsarbejde af, hvad der er behov for og geografiske forskelle. Vi laver et intensivt arbejde og mødes næste uge, siger finansministeren.

KL kræver, at der bygges 7000-10.000 almene boliger til flygtninge. Kommuner skal kunne søge penge fra en statspulje til at opføre pavilloner og andre midlertidige boliger. Reglerne skal også ændres, så kommuner bedre kan udnytte boliger.

Alle muligheder står åbne, fastslår finansministeren.

- Det vigtige er, at den enkelte kommune får lov at træffe de beslutninger, der passer bedst til kommunen. Det vil være et vidt spektrum, der spænder fra pavilloner i den ene ende til almene boliger i den anden ende, siger Claus Hjort Frederiksen.

Spørgsmål: - Skal flere flygtninge dele én bolig, så de ikke får en bolig hver?

- Jeg er meget indstillet på, at vi skal følge de behov, der er i de enkelte kommuner. Nu prøver vi at kortlægge behov, og hvad kommunerne vil efterspørge. I nogle kommuner er der ledig kapacitet, andre steder er der et stort pres, siger Claus Hjort Frederiksen.

KL's formand forklarer, at embedsmændene skal granske udfordringerne.

- Vi har snakket bolig, som også er vores hovedudfordring. Vi sætter nogen i gang med at skrive på nogle løsninger. Vi har haft et godt møde, hvor der er en anerkendelse af, at der skal findes nogle løsninger, siger Martin Damm.

/ritzau/