Hjort sender boligskatten til forhandling

Skrevet af admin

15/02/2016

Dagens topnyheder

Under valgkampen var både Venstre og Socialdemokraterne helt klare i spyttet: Den fastfrysning af ejendomsværdiskatten, der udløber i 2020, skal forlænges til 2025.

Men hvis boligejerne troede, at det var en garanti, må de tro om. I hvert fald afviser finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) at garantere, at det sker. Det skriver Børsen mandag.

I stedet er det nu til "forhandling," siger finansministeren til avisen.

- Det er vores udgangspunkt for hele den her øvelse, at vi ikke skal øge ejendomsbeskatningen, men det er et forhandlingsspørgsmål, siger Claus Hjort Frederiksen til Børsen.

Der er i dag en bred politisk aftale om at fastfryse boligskatten frem til 2020 på tværs af Folketinget. Det betyder, at boligskatten ikke følger prisudviklingen

Men diskussionen om, hvad der skal ske med boligskatten, efter den aftale udløber, kom op under valget, da De Radikales partileder, Morten Østergaard, foreslog, at der ikke skulle indgås en ny aftale om at fastfryse boligskatten.

I stedet skulle ejendomsværdien følge lønudviklingen, lød det fra den radikale leder.

Dengang blev det fejet af bordet af den socialdemokratiske finansminister, Bjarne Corydon.

- Jeg ville blive en lille smule skuffet, hvis ikke De Radikale kom på banen med alt det, der nu er deres grund holdning. Det har jeg respekt for, men der er det så min rolle at sige, hvordan tingene bliver i virkeligheden, sagde den daværende finansminister til DR.

Han påpegede dengang, at der var et politisk flertal - bestående af Socialdemokraterne, Venstre, De Konservative og Liberal Alliance - bag at forlænge fastfrysningen af ejendomsværdiskatten.

Over for Børsen afviser skatteordfører Jeppe Bruus (S) at give en garanti til boligejerne. I stedet vil han se regeringens udspil først.

Både Liberal Alliance og De Konservative siger til Børsen, at de ikke er i tvivl om, at ejendomsværdiskatten skal fastfryses frem til 2025.

/ritzau/