Hjort vil overtale Liberal Alliance til landbrugsplan

Skrevet af admin

29/10/2015

Mest læste i dag

Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti fremlagde før valget en 16-punktsplan for, hvordan de vil forbedre landbrugets vilkår.

Den plan vil finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) bruge som udgangspunkt for den del af finanslovsforhandlingerne, der handler om landbruget, siger han forud for de borgerlige partiers første møde om emnet.

- Vi har vores 16-punktsplan som oplæg. Så arbejder vi os igennem emne for emne, siger han.

Det eneste borgerlige parti, der ikke var medforfattere til 16-punktsplanen, er Liberal Alliance.

- Vi er gået til finanslovsforhandlinger fra dag et med et ønske om at sænke de jordskatter, som danske landmænd betaler, men som landmænd i udlandet ikke betaler, siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA).

Ifølge De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, bliver det spørgsmål om ja eller nej til de 16 punkter.

Spørgsmål: Tror du, at I kommer til enighed?

- Det skal du spørge Liberal Alliance om, for vi andre har fremlagt en 16-punktsplan. Det vi sagde før valget, det mener vi stadigvæk, siger han og kalder de 16 punkter for en "samlet pakke"

Hos Dansk Folkeparti forventer man, at partierne før eller siden må kappe en hæl og hugge en tå for at nå til enighed.

- Der er langt flere ønsker, end der er midler. Derfor skal der på et tidspunkt selekteres i det. Vi mangler stadig at lægge arm. Lige nu mødes vi bare og lægger vores ønsker frem, siger partiets finansordfører, René Christensen.

Planen indeholder blandt andet lempelser i reglerne om, hvor meget landmænd må gøde deres jord, fjernelse af krav om randzoner og efterafgrøder samt et loft over behandlingstiden på en miljøgodkendelse.

/ritzau/