Hjorte aflivet: Unge raserer Dyrehaven ved kæmpefester

Det går hårdt ud over både dyr og naturen, når op mod 6000 unge mødes til fest under åben himmel i Dyrehaven nord for København. Det årlige tradition, hvor gymnasieelever fejrer skoleårets start, er kommet ud af kontrol, og de ofte voldsomt berusede unge efterlader tusindvis af flasker, dåser og andet affald i Dyrehaven.

- Det er et værre svineri og et rigtigt stort problem, især på grund af de mange smadrede flasker. Vi kan simpelthen ikke samle alle glasskårerne op, siger skovridder Hans Henrik Christensen fra Naturstyrelsen til Dagens.dk. 

LÆS OGS: Politi: Vi holder øje med kæmpefest i Dyrehaven

Han forklarer, at man samarbejder med gymnasierne, og at eleverne normalt er gode til at rydde op efter festerne, men i år er der kommet mange unge til ude fra, og der rammer især de sagesløse hjorte i Dyrehaven, når de unge er ligeglade med oprydningen.

- Vi har set eksempler på hjorte, der får skåret klovene op af glasskår. Det får konsekvenser for dyrene, da der ofte går betændelse i såret, og hvis vi ellers kan fange dem, er den eneste løsning som regel at aflive dem, lyder det fra skovridderen.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

De store fester er også voldsomt ressourcekrævende fra Naturstyrelsen. Efter en kæmpe fest i området Ulvedalene sidste fredag brugte folk fra Naturstyrelsen omkring 200 timer på at rydde op.

- Vi er nødt til bede festdeltagerne stramme lidt op. De er mere end velkomne i Dyrehaven og til at bruge Dyrehaven, men det skal foregå under de regler, som gælder alle besøgende, siger skovrider Hans Henrik Christensen.

Naturstyrelsen har nu sat ekstra affaldscontainere op i området i håb om, at flere af de unge festdeltagere vil bruge dem. 

Dagens Gossip