Hjulmand leder efter balancen mellem talent og erfaring

Skrevet af admin

11/01/2016

Dagens topnyheder

Med et forestående farvel til de offensive profiler Bruninho og Joshua John er de første forandringer så småt ved at indfinde sig i superligaklubben FC Nordsjælland, siden holdet for knap en måned siden blev solgt til udenlandske investorer.

Tilbage i december blev også træner Kasper Hjulmand hentet tilbage til klubben, efter at han i 2014 havde forladt Farum.

Og nu venter der Hjulmand en opgave med at få sammensat en spillertrup med den rette balance mellem talent og erfaring.

Det siger den tilbagevendte træner i forbindelse med holdets første træning i 2016.

- Det er selvfølgelig noget, jeg tænker over. Vi har en sportslig og en forretningsmæssig model, der bygger på talentudvikling, og man kan sige, at der er masser af talent og potentiale i de her gutter.

- Men selvfølgelig vinder talent alene sjældent særlig mange kampe. Der skal være balance i truppen, og den balance skal vi have fundet, siger Hjulmand.

Han erkender, at der er brug for erfaring for at kunne fungere som hold.

- Balancen mellem ungdom og erfaring betyder meget, men jeg ser ikke erfaring som værende alder.

- Modenhed og karakter er vigtigt, og det er vigtigt, at vi har fire-fem spillere i truppen, som man kan binde sine idéer op på, og som driver vores identitet frem. Så det kigger vi selvfølgelig enormt meget på, siger han.

Derfor er der også lagt op til forandringer i Nordsjælland. Ikke blot i det forestående transfervindue, men hele vejen frem mod næste sæson.

- Der kommer helt sikkert til at ske noget i januar, hvor vi er ved at forme hele truppen og organisationen. Men det er heller ikke sådan, at vi kommer på plads til februar. Jeg tror, at vi skal et halvt år frem i tiden, før vi får fundet den rigtige balance.

- Jeg har en klar vision om, hvad vi skal. Den retning har jeg i hovedet, og derfor glæder jeg mig til arbejdet i klubben hver eneste dag. Tankerne og visionen er der, og nu skal vi se, om vi også kan eksekvere det, siger træneren.

FCN ligger i øjeblikket solidt placeret som nummer otte i Superligaen. Holdet har 12 point ned til nedrykningsstregen og 13 point op til førstepladsen.

/ritzau/