Hjulmand skuffet over dødbolde-kiks

Der var budt op til brunch-fodbold for første gang i Superligaens historie, da FC Nordsjælland mødte oprykkerne fra FC Vestsjælland med det utraditionelle startidspunkt, kl. 11 om formiddagen.

Humøret var da også højt, og fan-brunchen udsolgt på Farum Park, men selv om hjemmeholdet fik lidt mere tid til restitution oven på torsdagens møde mod Elfsborg i Europa League, tabte mandskabet igen.

FC Nordsjælland kom ellers foran i første halvleg, da Mario Ticinovic snød forsvarslinjen og ad to omgange scorede, men modstanderne fra Slagelse gjorde ondt lige der, hvor FCN er svagest i denne sæson - nemlig dødbolde. Begge gange var det lille og hurtige Thiago Borges, som scorede i 1-2-resultatet.

- Kvaliteten i nogle af de ting, vi gør i kampen, er ikke god nok. Vi spiller en kamp med fin kontrol, giver nul chancer væk i åbent spil, men indkasserer to mål på dødbolde, og de kunne vel godt have scoret et mål eller to mere på dødbolde. Det er vi mildest talt elendige til at forsvare, siger FCN-træner, Kasper Hjulmand.

Han har kunnet se sit hold give flere mål væk i denne sæson grundet problemer med standardsituationerne og var ellers forberedt på FCVs styrke i netop den kategori.

- Nogle gange er det sådan, at selv om man udmærket ved, hvad modstanderne gør, og hvilke kvaliteter de har, så er de bare så meget bedre til at gøre det, end vi er til at gøre det modsatte. Så vi vidste præcist, hvordan modstanderne og boldene ville komme, men de overmatchede os på fysik, kraft og opfattelse i feltet og på andenbolde. Det er stærkt af dem, men det er ringe af os.

- At lukke et mål ind kan man næsten tåle, men to mål er næsten utåleligt. Så det er selvfølgelig voldsomt irriterende i en kamp, vi selvfølgelig ikke må tabe, fortsatte træneren.

Samme holdning havde hans kaptajn Nicolai Stokholm.

- Vi møder et hold, som ikke laver en chance på os i åbent spil, og så kan vi ikke dække op på dødbolde. Det er ikke godt nok. Vi har stort set kontrol på hele kampen i 90 minutter og spiller, som vi gerne vil. Det eneste, de har, er dødbolde. Og når vi ikke kan dække op på dødbolde, så får vi store problemer.

Kasper Hjulmand glæder sig nu over 14 dages kamppause efter nederlag i såvel Champions League- og Europa League-kvalifikationen samt kun fem point i Superligaen efter syv runder.

- Det er nok ikke så tosset, for vi har fået nogle ordentligt nogle på nakken, så vi kan godt bruge tiden til at få bearbejdet det og til at få nogle af de skadede spillere klar.

Samtidig ville FCN-træneren ikke udelukke, at klubben henter flere forstærkninger inden i morgen. Her spøger i særdeleshed Joshua John.

Dagens Gossip