HK: Fona-fyringer er en hård omgang

Skrevet af admin

26/02/2016

Mest læste i dag

Fagforeningen HK, der dækker de butiksansatte, har arbejdet for at skabe bedst mulige forhold for de 300 ansatte, der bliver fyret fra Fona i forbindelse med elektronikkædens overlevelsesplan.

Det rammer dog stadig hårdt, når så mange skal fyres på samme tid.

- Vi kunne godt have frygtet, at det var blevet værre. Men det er mange mennesker, det er det, siger Kim Jensen, faglig chef i HK Handel, til Ritzau.

Arbejdet for HK begynder nu, og i næste uge vil alle Fona-butikker få besøg fra fagforeningen, hvor opsagte medarbejdere kan få rådgivning om, hvordan de kommer videre og begynder at søge efter nyt job.

Fagforeningen har allerede nu hørt fra mange Fona-medarbejdere, der siden starten af februar har vidst, at selskabet var i betalingsstandsning og kunne stå over for massive besparelser.

- Det er en hård omgang for medarbejderne, det er klart. Men jeg er imponeret over, hvor ekstremt loyale de har været over for butikkerne.

- De har jo vidst længe, at det gik den forkerte vej. Og de har været klar på, at man skulle tage et stort hug nu, så man ikke sad i samme situation om et år, siger Kim Jensen.

Skulle man blive fyret, er det dog ikke det værste tidspunkt at blive det på, siger HK.

- Der er gode udsigter til at få andre job. En del af Fonas problem var jo netop, at der er kommet mange nye konkurrenter til, som eksempelvis Power.

- De har stadig planer om at åbne og vil selvfølgeligt med kyshånd tage imod disse medarbejdere. Derfor har Fona også haft behov for hurtig afklaring, så de bedste medarbejdere ikke stak af, siger Kim Jensen

Han nævner derudover de forbedrede konjunkturer, som, HK forventer, vil skabe flere job i detailsektoren.

/ritzau/