HK-formand: Enhedslisten må ned fra træet

Enhedslisten må klatre ned fra det høje træ og indgå en finanslovsaftale med regeringen.

Det mener HK's formand Kim Simonsen.

Partileder Johanne Schmidt-Nielsen og co. har indtil videre valgt at afvise en finanslovspakke, som bl.a. kan sikre et midlertidigt forsørgelsesgrundlag for en stor del af de truede dagpengemodtagere, der ikke bliver reddet af regeringens akutpakker, skriver Politiken fredag.

Men det er ikke kun de lediges situation, der er på spil, siger Kim Simonsen.

- Vi tror på, at Enhedslisten sammen med regeringen kan lave en bedre uddannelsespolitik, en bedre politik på social dumping, på udlændinge og integration, end vi får, hvis regeringen sendes over i de blås arme, siger Kim Simonsen.

Ifølge Politiken har regeringen stillet uddannelsesforløb på op til et halvt år i udsigt til de ledige - dog kun på kontanthjælp. Derudover indeholder regeringens udspil flere fleksjob.

Selv små forbedringer er bedre end ingenting, mener Kim Simonsen.

- Lige i øjeblikket kan vi leve med ret meget. Bare de ledige ikke mister deres forsørgelsesgrundlag, siger Kim Simonsen, der sender en klar appel til Enhedslisten.

- Selvom Enhedslisten allerede er kravlet langt ned af træet, mangler de lige at ramme jorden - uden at slå sig, siger han.

I pædagogernes forening, BUPL, ser man gerne, at udfaldstruede dagpengemodtagere får mulighed for at uddanne sig på kontanthjælp. Formand Henning Pedersen fastslår dog, at der er tale om en midlertidig løsning.

- Lige som med akutpakke II løser det ikke det grundlæggende problem, nemlig at det er svært at få job i øjeblikket, og at forkortelsen af dagpengeperioden betyder, at nogle ryger ud. De to ting passer ikke sammen, siger han til Newspaq.

Ifølge Henning Pedersen er det afgørende for BUPL, at det bliver lettere for ledige at vende tilbage til dagpengesystemet, hvis de er faldet ud.

- Det er genoptjeningskravet, der er det helt afgørende. Det skal nedsættes til et halvt år samtidig med, at man gør det muligt at optjene dagpengeretten, hvis man er i jobrotation eller løntilskud, siger Henning Pedersen.

Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten, afviser, at partiet har sagt nej til regeringens finanslovsudspil.

- Vi har ikke sagt nej til noget. Vi indgår i nogle forhandlinger med regeringen. Her har vi ønsket, at de mennesker, der falder ud af dagpengesystemet, sikres et forsørgelsesgrundlag. Det er vi ikke færdig med at forhandle, siger han til Newspaq.

Dagens Gossip