HK og LO roser fornuftigt og ansvarligt finanslovudspil

»Og dér kommer vi til at holde os helt tæt på processen,« siger Kim Simonsen i en pressemeddelelse og uddyber:

»Regeringen har efter min mening stadig til gode at sætte sin egen kurs for Danmark. Skibet styres gennem krisen, men jeg kunne godt ønske mig, at det skete på en måde, som styrkede ligheden i Danmark og som lagde grunden for flere solidariske løsninger, der ændrede mere på, hvem der betaler regningen for krisen og så videre, og her er finansloven mere et business-as-usual-udspil. Det synes jeg er ærgerligt. Men der er ingen tvivl om, at det er vanskelige tider at lave finanslove i, så fra HKs side bakker vi grundlæggende op,« siger Kim Simonsen.

Der er også opbakning fra LO-formand Harald Børsting, der betegner forslaget som fornuftigt og peger på satsningerne på uddannelse samt forslaget om at afsætte 75 millioner kroner til indsatser rettet mod social dumping som positive elementer.

»LO ser positivt på en række af de punkter, der er blevet præsenteret i regeringens forslag til finanslov for 2014. Der er muligheder for at få landet en fornuftig finanslovaftale med fokus på beskæftigelse, uddannelse og bekæmpelse af social dumping,« siger Harald Børsting.

LO ser også tegn på, at dansk økonomi er i bedring og roser blandt andet regeringen for de offentlige investeringer næste år.

»For at holde hånden under det gryende opsving har vi brug for en aktiv finanspolitik, hvor der satses på de initiativer, vi ved skaber job og vækst. Det gælder ikke mindst uddannelse og kampen mod social dumping. Regeringen skal have ros for at foreslå et højt niveau for de offentlige investeringer næste år. Hvis kommunerne samtidig brugte de midler, der faktisk er afsat til kernevelfærd, så ville det få en stor effekt for jobskabelsen her og nu,« konstaterer Harald Børsting.

Dagens Gossip