HK om OW Bunker: Medarbejderne er urolige for fremtiden

Skrevet af admin

10/11/2014

Mest læste i dag

De ansatte i OW Bunker i Danmark blev mandag bedt om at stå til rådighed for de kuratorer, der i øjeblikket er ved at rydde op i konkursboet i den nordjyske oliehandelsvirksomhed.

Det er ikke urimeligt, men skaber yderligere usikkerhed i en i forvejen svær situation for de ansatte.

Sådan lyder det fra Kate Ziegler, der er formand for HK Handel Nordjylland, efter at der mandag var informationsmøde for medarbejderne i OW Bunkers hovedkvarter i Nørresundby.

Det skete bare tre dage efter, at OW Bunker gik konkurs.

Kate Ziegler var ikke selv til stede ved mødet, men afholdt efterfølgende et møde med 28 medarbejdere, der deltog ved mødet i hovedkvarteret.

- Stemningen var trykket. Folk er urolige og chokerede og føler sig forvirrede af, at man ikke er blevet fyret, men bare sendt hjem fra arbejdet, siger Kate Ziegler, der dog ikke vil kalde kuratorernes krav om at stå til rådighed for urimeligt.

- Det er de midler, som en kurator har, så det er vilkårene, men det forlænger selvfølgelig den uvished, som medarbejderne står i, siger hun.

Snart går der dog en jobjagt i gang for mange af de ansatte i OW Bunker. I den forbindelse har Aalborg Kommune søsat en række tiltag, der skal hjælpe medarbejderne tilbage i job.

Kommunen vil blandt andet taget kontakt til omkring 60 virksomheder i området, der arbejder inden for beslægtede brancher. Det initiativ får stor ros med på vejen af HK Handel.

Men mens Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) er meget optimistisk i forhold til at få de snart tidligere ansatte tilbage i job, så er HK Handel mere forbeholden.

- Det er desværre ikke et marked, hvor jobbene hænger på træerne, men vi har da en forhåbning om, at vi med en række initiativer kan hjælpe flere tilbage i job, siger Kate Ziegler.

Hun peger blandt andet på, at HK Handel selv har en jobbørs, hvor man vil forsøge at matche arbejdsgivere og arbejdsløse.

/ritzau/