HK Stat: En katastrofe med sammenlægning

De kontoransatte i Forsvaret frygter fyringer, hvis forsvarschefen lægger Søværnets Operative Kommando i Aarhus sammen med Flyvertaktisk Kommando og Hærens Operative Kommando i Karup.

128 stillinger ser ud til at forsvinde ved manøvren, og mange af dem vil være administrative, som rammer HK Stats medlemmer.

- Det er en katastrofe. I forvejen er vores medlemsgruppe oftest den, der står for skud, når der sker forandringer, og det er uanset, om det er i forsvaret eller andre steder i staten, siger Rita Bundgaard, formand for HK Stat, til Newspaq.

Hun glæder sig dog over, at der er tale om "gennemtænkte" besparelser i forsvaret og ikke tilfældige besparelser som følge af grønthøstermetoden.

- Denne gang har man valgt at kigge på hele strukturen i forsvaret, og det er også ledelsesstrukturen. Det har været efterspurgt, siger Rita Bundgaard.

I HK Stat håber man, at forsvaret vil forsøge at undgå så mange fyringer som muligt.

- Så mest muligt kan klares via naturlig afgang, frivillige aftrædelsesordninger og genplaceringer Det har vi erfaring med, at Forsvaret er gode til, siger HK Stat-formanden.

I Hærens Konstabel- og Korporalforening er formand Flemming Vinther åben over for en sammenlægning.

- Det vigtigste for os er, at vores medlemmer får den optimale træning og uddannelse i deres hverdag, og at der er systemer til at bakke dem op, når de er i operationer, siger han.

Flemming Vinther repræsenterer soldaterne i Hærens Operative Kommando. Han tror ikke, at mange konstabler vil blive berørt af sammenlægningen.

- Det bliver ikke noget stort. Denne omlægning vil primært ramme officersgruppen og vores civile kolleger.

Forsvarschefen har nedsat en arbejdsgruppe, der skal undersøge muligheden for sammenlægning af de operative kommandoer i én samlet Værnsfælles Operativ Kommando.

Forsvarschef, general Peter Bartram, understreger, at formålet med sammenlægningen er at få "mest effekt for pengene".

- Ved at sammenlægge de tre nuværende operative kommandoer, mener jeg, at der opnås bedre udnyttelse af de ressourcer, de operative kommandoer bruger i dag, men også at der skabes bedre muligheder for en forstærket operativ effekt mellem de tre værn, siger han.

Arbejdet forventes færdig omkring årsskiftet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip