HK: Vi skal på ingen måde vælte Børsting

HK's formand Kim Simonsen bakker fuldt og helt op om LO-formand Harald Børsting.

- Der bliver ikke tale om at vælte Harald Børsting. Der bliver ingen tak og farvel. Og der bliver ikke stillet noget krav om ekstraordinær LO-kongres fra HK's side, fastslår Kim Simonsen i en pressemeddelelse.

Han tager dermed skarp afstand fra Martin Rasmussen, afdelingsformand for HK Midt og medlem af HK's forretningsudvalg og hovedbestyrelse.

I torsdagens kronik i Fyens Stiftstidende kræver han Børstings afgang under overskriften: "Farvel og tak".

- LO må vinke farvel til Harald Børsting, fordi han har fremtiden bag sig. LO har brug for en ny formand, der kan skabe fornyelse som at skabe lønmodtagernes store fælles hovedorganisation af LO, FTF og AC, skriver Martin Rasmussen i kronikken.

- Jeg tager skarp afstand fra kronikken. Hvis HK skal fjerne Harald Børsting, så skal HK også finde en ny forbundsformand, for den manøvre bliver uden mig, siger Kim Simonsen.

Som kronik-overskriften antyder, ønsker Martin Rasmussen at vælte LO-formand Harald Børsting på en ekstraordinær kongres.

- Kronikøren taler på egne vegne, og HK støtter Harald Børsting, siger Kim Simonsen.

Martin Rasmussen påpeger i kronikken, at LO's top lovede regeringen mere, end medlemmerne ville acceptere.

LO's politiske indflydelse er "stærkt reduceret", og LO kan ikke sætte en dagsorden. LO's ledelse har intet bud på at forsvare den danske model og velfærden, mener han.

- Tak for indsatsen, Harald. Men nu er det tid til at få nye kræfter på banen, så vi håber, du indkalder til en ekstraordinær kongres i LO, skriver Martin Rasmussen i kronikken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip