Hobro anker i sagen om tre fratrukne point

Helt som ventet er sidste punktum ikke sat i sagen om fodboldklubben Hobros brug af spilleren Adama Tamboura i 2-1-sejren over AGF tidligere i september.

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddelte lørdag eftermiddag, at Hobro mister de tre point for sejren og bliver taberdømt med cifrene 0-3, fordi Tamboura ikke var spilleberettiget til kampen.

Den afgørelse har Hobro besluttet at anke, i første omgang til DBU's Appeludvalg.

Her regner klubben dog ikke med at få medhold, men det kan senere ske i Danmarks Idrætsforbunds (DIF) regi.

- Afgørelsen var som forventet, idet vores sag i realiteten først starter, når den indbringes for DIF-idrættens Højeste Appelinstans.

- Da DBU's regler og DBU's KlubOffice-system ikke spiller sammen, kan vi ikke forvente, at DBU vil give os medhold, siger Hobros advokat Lars Kühnel til klubbens hjemmeside.

Poul Gade, næstformand i Fodboldens Disciplinærinstans, gav til DBU's hjemmeside følgende begrundelse for at tildele AGF en sejr på 3-0:

- Det er og bliver klubbens ansvar, at de spillere, der er på banen, er spilleberettigede. Vi har nøje vurderet Hobros argumenter for at lade resultatet på banen stå ved magt.

- Men der var enighed i Fodboldens Disciplinærinstans, om at reglerne er klare på dette punkt og ikke i modstrid med Fifas regler.

- Der var også enighed om, at der foreligger en fast praksis for, at resultatet af at bruge en spiller i strid med reglerne om spilleberettigelse er at ændre kampens resultat til 0-3.

- Vi skal behandle lige tilfælde lige, og det har været afgørende for os, sagde Poul Gade.

/ritzau/

Dagens Gossip