Hobro-boss: Topfodbold er centrum for fejlfinderkultur

Skrevet af admin

28/09/2015

Mest læste i dag

Hobro mistede trods en 2-1-sejr over AGF tre point, da fodboldklubben ikke var i besiddelse af backen Adama Tambouras spillercertifikat.

Det afgjorde Fodboldens Disciplinærinstans lørdag, hvor Hobro blev taberdømt på grund af brugen af en ulovlig spiller, mens AGF i stedet blev tildelt sejren.

I Hobro er bestyrelsesformand Steen Juulsgaard bitter over måden, AGF har gransket i sagen om Tamboura, og hvordan det hele siden har udviklet sig.

Formanden udtrykker i mandagens kampprogram før kampen mod Esbjerg harme over AGF's håndtering af sagen.

- Det er ærgerligt, at moderne topfodbold er blevet centrum for en fejlfinderkultur, hvor klubdirektører går på detektivarbejde, hvis det ikke lykkes at vinde kampen på banen.

- Vi må håbe, at de klubber, der er dygtigere ved skrivebordet end på fodboldbanen skal stå til regnskab for deres moral en dag. I hvert fald prioriterer vi andre værdier i Hobro, skriver Juulsgaard.

Han mener, at fodboldkampe skal vindes på banen og ikke skrivebordet.

- Vores kamp mod AGF blev paradoksalt nok afviklet som en del af Fifas fairplay-kampagne, men fairplay fylder tilsyneladende mere på det teoretiske plan end i praksis i Alka Superligaen.

- Heldigvis lader vi os ikke kue i Hobro. Vi er klar til at kæmpe ligeså hårdt uden for banen, som vores dygtige spillere gjorde i 90 minutter på DS Arena, da AGF var på besøg.

- Er der en mulighed for at beholde vores tre point, som vi sikrede på banen, vil vi bruge de nødvendige midler for at forfølge denne mulighed, lyder det fra Hobro-formanden.

Han påtager sig samtidig sin del af ansvaret for, at Hobro i første omgang har mistet tre dyrebare point:

- At Adama Tambouras spillercertifikat ikke var i klubbens besiddelse inden kampen mod AGF, skal jeg være den første til at beklage som den øverste ansvarlige for klubbens administration.

Hobro har hyret advokat Lars Kühnel til at føre sagen, som nu skal ankes til fodboldens appelinstans under DBU.

Mandag aften klokken 19 tager Hobro imod Esbjerg i Superligaen.

/ritzau/