Hobro smider føring i nederlag til FC Nordsjælland

15/04/2016

Superligaens absolutte agterlanterne, Hobro, er stadig blot noteret for to sejre i denne sæson.

Fredag aften var holdet ellers foran og havde en stor chance for at udbygge føringen, men Hobro måtte alligevel se sig besejret 1-2 af FC Nordsjælland på Farum Park.

Forsvarsspilleren Andreas Maxsø blev matchvinder midtvejs i anden halvleg med karrierens første superligascoring.

Det ligner et spørgsmål om tid, inden Hobro kan sendes endeligt ned i den næstbedste række. Holdet har 15 point op til nedrykningsstregen, og de nærmeste konkurrenter, Esbjerg og AGF, har endda spillet en kamp færre.

FCN rykker med sejren op på syvendepladsen.

Fredagens kamp begyndte som en halvkedelig affære i den første halve time, men siden udviklede kampen sig mere underholdende med chancer i begge ender.

Dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt hjalp til, da han efter 32 minutter fløjtede for et noget diskutabelt straffespark til udeholdet, da FCN's stortalent Emre Mor på kanten af feltet svingede benet højt op i luften i Jonas Damborgs hovedhøjde.

Angriberen Mayron George lagde bolden til rette på straffesparkspletten og eksekverede sikkert til 1-0.

Bare to minutter senere burde angriberen fra Costa Rica også have gjort det til 2-0. Han fik en friløber, da hjemmeholdets Andreas Maxsø gled i det våde kunstgræs, men Georges afslutning var så svag, at keeper David Jensen nemt kunne redde forsøget.

Det skulle blive dyrt for Hobro. Allerede to minutter senere var stillingen i stedet 1-1.

FCN's Tobias Mikkelsen bragte sig på skudhold på kanten af feltet, men hans skud så ud til at blive blokeret af Hobros Michael Christensen. Uheldigvis for Hobro røg bolden dog i en blød bue over målmand Jesper Rask til udligning.

Og så blev det igen demonstreret, at man som bundhold har det med at møde alverdens modgang.

Efter pausen dominerede hjemmeholdet, og det burde have ført til scoring efter knap et kvarter.

Tobias Mikkelsen missede dog chancen for at score sit andet mål, da han i fri position midt for mål headede et perfekt indlæg fra venstre forbi mål.

Hobro var dog ikke uden muligheder, og kort efter var Mayron George atter målfarlig med et nærgående hovedstød.

Så havde Andreas Maxsø mere succes med pandebrasken midtvejs. Han snittede et frisparksindlæg i nettet til 2-1 og kunne siden fejres som matchvinder.

Hobro var aldrig for alvor tæt på at komme tilbage, og overlevelsen i den bedste række synes nu en tand mere usandsynlig.