Hobro-træner: Pointhøst skal definere trænerprofil

Superligaklubben Hobro skal have ny træner. Jonas Dal er taget til konkurrenten Esbjerg, mens assistenten, Lars Justesen, er gjort til midlertidig træner frem til jul.

Men hvordan profilen på en kommende træner skal se ud, det afgøres af bundproppens pointhøst i de resterende seks kampe frem mod vinterpausen.

Hvis holdet fortsat ligger til nedrykning, bør man tænke langsigtet og finde en ung træner, der kan bygge holdet op i 1. division. Hvis redningen derimod er inden for rækkevidde, giver det mere mening at finde en erfaren træner, der har prøvet den situation før.

Det fortæller Lars Justesen.

- Jeg synes, man skal kigge på to scenarier. Hvis den næste periode ikke kaster mange point af sig, kan det godt være, man skal se mere langsigtet. Hvis stregen ikke er langt væk, kan det være, man skal tage én, der har været i gamet før.

- Lad os vente indtil da med at beslutte, om det skal være en ung eller rutineret træner, der kommer og skal føre os gennem foråret, siger Lars Justesen.

Lars Justesen, der har været i assistenttræner i Hobro i mere end syv år, har fået ansvaret for at føre klubben gennem de sidste kampe i efterårssæsonen. Indtil videre i sæsonen har klubben hentet fem point, og det skal forbedres markant inden jul.

- Vi skal have point på kontoen. Det er der ingen tvivl om. Jeg ser gerne, at vi henter 10-11 point i de seks kampe, siger han.

Lars Justesens nye rolle som midlertidig chef i Hobro fik lillebror Mads Justesen til at tilbyde at træde tilbage som anfører for at undgå interessekonflikter. Men det kommer ikke på tale, understreger Lars Justesen.

- Mads ringede til mig og foreslog, at der skulle være en anden anfører i denne periode. Jeg sagde, at det synes jeg ikke, vi skulle lave om på, siger Lars Justesen.

I sin tid som assistent i Hobro har Lars Justesen arbejdet under fem forskellige cheftrænere. Om det også bliver til en sjette, det må tiden vise, siger han.

- Det ved man aldrig. Sådan er fodboldverdenen. Jeg har haft fem forskellige cheftrænere over mig, og vi har altid formået at få et samarbejde i gang. Det kan vi nok også en sjette gang, siger han.

Én ting kan Lars Justesen dog udelukke med sikkerhed: Han bliver ikke permanent cheftræner i Hobro.

- Jeg har kun en B-licens, og man skal have en P-licens. Så det kan ikke lade sig gøre, og det er jeg også fuldt indstillet på. Jeg afskriver mig selv allerede nu, siger Hobros midlertidige træner

Hobros næste mulighed for at starte pointhøsten er fredag, når AGF kommer til Hobro.

/ritzau/

Dagens Gossip