Høgene tog første stik i DM-finalen

At det er ligaens to bedste hold, der mødes i DM-finalen, er indiskutabelt, og de tog lørdag aften hul på en serie, som meget vel kan gå hele vejen. White Hawks tog fortjent første stik, men ingen bliver overrasket, hvis afgørelsen først falder i kamp nr. 7.

Frederikshavn White Hawks startede bedst og mest aggressivt og tog teten i powerplay ved Stephane Goulet. Forinden havde den canadiske forward haft en større afbrænder, så det tør siges, at han tog revanche.

Steffen Frank kvitterede i anden periode til 1-1, inden 19-årige Nicolai Meyer fejrede sit 100 kampjubilæum med 2-1 målet assisteret af kædekammeraterne Nikolaj Nedermark og Tobias Kisum (ligaens farligste tredjekæde).

Og det var også hurtige og smarte Nicolai Meyer, der hamrede det sidste søm i den sønderjyske kiste på DM-finalens førstedag med scoringen fra midten i tomt mål med 56 sekunder tilbage.

Nicolai Meyer debuterede som 16-årig og spillede juniorhockey i to år i Malmø, inden han returnerede til hjembyen. En fremtidens mand, som to gange blev kaldt på isen af begejstrede supportere. Blandt høgenes nøglespillere var også Robin Bergman og målmanden Bryan Hogan.

Dommerduoen Thomas Lassen og Jens Christian Gregersen gav spillerne relativ lang snor, men var konsekvente og leverede et godt stykke arbejde. Deres ageren tæt under mål, hvor de hele tiden var tæt på situationerne, var perfekt.

Tilskuertallet i Scanel Hockey Arena blev opgivet til de lidt pudsige cifre 2.001. Da man ventede fuldt hus (2.800), må det siges at være skuffende. I SE Arena var der forleden 5.000 tilskuere (udsolgt) til Sønderjyskes kamp mod Odense Bulldogs, og der kommer næppe færre til den anden finalekamp mandag aften.

AL-Bank Ligaen, finale Frederikshavn White Hawks-Sønderjyske 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) Frederikshavn fører 1-0 i kampe

Dagens Gossip