Høj industriproduktion dykker en smule i oktober

Skrevet af admin

07/12/2015

Mest læste i dag

Den danske industriproduktion faldt en smule fra september til oktober. Ifølge tal fra Danmarks Statistik var produktionen i oktober en halv procent lavere i september.

Men det ændrer ikke det store ved den generelle tendens, der viser en generelt opadgående kurve.

Det understreges af, at produktionen i månederne august til oktober lå tre procent højere end i perioden fra maj til juli.

Danske Banks privatøkonom Las Olsen hæfter sig desuden ved, at produktionen for august og september samtidig er blevet opjusteret.

- Det betyder altså, at produktionen i tredje kvartal steg væsentligt mere, end tallene hidtil har vist.

- Det ændrer næppe ved, at vi havde en svag periode hen over sommeren og efteråret, men det bestyrker os i, at det var midlertidigt, og at det stille og rolige opsving fortsætter i den kommende tid, skriver han i en kommentar.

Jyske Banks seniorøkonom Niels Rønholt bemærker, at produktionen er tæt på den tidligere top fra før finanskrisen, selv om industrien beskæftiger 70.000 færre mennesker.

- Det kan godt være, at produktionen i industrien kom sig over krisen, men mange af dem, der mistede arbejdet, kommer næppe tilbage til det gamle job.

- Strukturerne i industrien har igennem mange år været i en proces, hvor produktionen bliver mindre arbejdskraftintensiv, og den udvikling er nok bare blevet accelereret med krisen, skriver han i sin analyse af tallene.

/ritzau/